La Comissió de Gènere de VINCLE ha estat treballant durant els darrers mesos en la implementació d’un nou Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere. L’existència d’aquest nou recurs es va presentar a les treballadores de l’entitat el passat 24 de novembre, mitjançant una sessió en línia.
Sota el lema “Per un espai de treball segur, digne i respectuós”, les companyes responsables del desenvolupament del protocol van introduir aquest instrument que ha de servir per prevenir, denunciar i intervenir en cas d’una situació d’assetjament. El protocol actua tant si aquestes circumstàncies es produeixen dins els equips de treball de l’entitat com en les relacions externes en el marc de l’execució dels serveis i programes que desenvolupa VINCLE.
Amb l’objectiu de protegir l’anonimat i el dret a la intimitat de les persones que puguin ser víctimes de qualsevol tipus d’assetjament en l’àmbit laboral de l’entitat, el protocol posa a disposició de totes les treballadores diferents mitjans de contacte per tal de comunicar un episodi d’assetjament i resoldre dubtes o qüestions relatives a les seves competències.
Així doncs, la comissió de gènere de VINCLE ha implementat un nou correu-e per atendre peticions i demandes i ha previst la creació d'un formulari de lliure accés per al registre i la comunicació de casos d’assetjament. Davant la detecció d’un cas d’assetjament, es preveuen diferents marcs d’actuació com la investigació, el seguiment, la introducció de mesures cautelars, el suport psicòlogic per a la víctima i el procediment per vía judicial o administrativa, a partir d’una valoració interna minuciosa i objectiva dels fets denunciats.
Kommentare