Els equips de treball de VINCLE han assistit durant aquests darrers mesos a un seguit de formacions de caràcter intern, obertes a totes les treballadores de l’entitat. Aquestes càpsules d’aprenentatge aborden temàtiques transversals pensades per a la seva aplicació a l’àmbit professional, i s’emmarquen dins el Pla de Formació que l’entitat ha desenvolupat per l’any 2022.
La primera d’aquestes formacions, va tractar sobre “Ètica aplicada a la praxis professional”. Durant les tres sessions de durada, dirigides per la Fundació Pere Tarrés, es van tractar les diverses dimensions a tenir en compte quan parlem de l’acció amb persones en risc de vulnerabilitat, així com els principis d’autonomia, beneficència o justícia. La nostra entitat sempre ha mostrat un compromís ferm en aquest àmbit, que és reflecteix en el Codi Ètic de l’entitat i també en l’actualització continua dels seus equips en l’ètica aplicada als programes i serveis de l’entitat.
La “Redacció i Avaluació de Projectes Socials” va ser la segona d’aquestes formacions, a càrrec de Femarec. L’objectiu d’aquest curs radicava en la necessitat de formar als equips de treball per tal d’assolir les competències necessàries per a l’elaboració de projectes tècnics i la seva capacitat per identificar i desenvolupar indicadors per a la seva posterior mesura.
Aquestes dues accions tindran continuïtat mitjançant un conjunt d’iniciatives de formació que es duran a terme amb l’entrada de la tardor. La primera d’elles serà el curs de “Resolució de conflictes i mediació comunitària”, que s’iniciarà el pròxim 20 de setembre. VINCLE, mitjançant la seva àrea d’Innovació Social i Recerca, ha dissenyat aquest itinerari d’aprenentatge professional atenent a les demandes i l’interès dels diferents equips de treball, amb el propòsit de millorar la qualitat en la gestió dels nostres serveis i programes i donar millor resposta a les necessitats dels diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat que atenem des de l'entitat.
Comments