top of page

La Xarxa Romest emprèn un nou pla de treball amb el lideratge de VINCLE

Publicat el 28/10/21


El passat dimecres 27 d’octubre VINCLE va organitzar una primera reunió telemàtica amb els representants dels serveis membres per presentar el nou equip tècnic i les propostes d’actuació de la xarxa


Aquest nou full de ruta, amb voluntat de continuïtat, contempla l’organització d’una jornada de divulgació, l’elaboració d’un estudi de diagnosi i la remodelació del lloc web Romest.cat, entre altres iniciatives


Imatge de la reunió de treball de la Xarxa Romest el passat dimecres 27 d’octubre de 2021


VINCLE ha dissenyat durant les darreres setmanes un pla de treball amb l’objectiu d’impulsar les accions de la Xarxa per a l’Observatori de la població gitana de l’Est d’Europa a Catalunya (coneguda com a Xarxa Romest). Es tracta d’un projecte liderat per VINCLE des de l’any 2014 amb la participació activa d’una quinzena de serveis que treballen amb aquest col·lectiu a tot el territori català.


El nou full de ruta va posar-se en comú en una trobada telemàtica el passat dimecres 27 d’octubre. Van assistir-hi la Directora General de VINCLE, Marta Eugènia Gonzàlez, la Directora Tècnica de l’entitat, Marta Soler, el nou equip tècnic encarregat del programa i els diferents representants dels serveis associats a la xarxa.


A la reunió es va presentar aquest recentment format equip de Romest, integrat per una coordinadora (Silvia Durany), una tècnica de programa especialitzada en la població atesa (Francisca Maya) i un responsable de comunicació (Albert Clopés), que treballaran conjuntament en el desenvolupament del nou pla de treball. Seguidament es van exposar les noves propostes adreçades a la participació dels membres, a la divulgació sobre el col·lectiu atès i a l’actualització de la presència digital de la xarxa.


La primera de les accions plantejades és una tasca de diagnosi actualitzada sobre la població gitana de l’Est d’Europa a Catalunya. Aquest estudi s’elaborarà a partir d’un qüestionari que es farà arribar als diferents serveis socials que treballen amb aquest col·lectiu arreu del territori. Mitjançant les dades resultants, es podrà realitzar un informe d’observatori de la realitat actual de la població gitana de l’Est d’Europa a Catalunya.


La segona d’aquestes mesures es basa en l’organització d’una jornada de divulgació i sensibilització programada pel pròxim mes de desembre, amb la participació de diversos professionals experts en els àmbits de treball de la xarxa, per tal de promoure l’intercanvi de coneixements i compartir experiències sobre les diferents estratègies d’acollida i inclusió que porten a terme les entitats i organismes que atenen al col·lectiu diana.


Per últim, el nou pla de treball també incideix en la millora de la presència digital de la xarxa. D’aquesta proposta en deriva la reestructuració i redisseny del lloc web Romest.cat, l’actualització i posada al dia de les seves xarxes socials i la participació dels professionals en mitjans de comunicació per tal de fomentar la integració d’aquest grup de població, trencar els estigmes i fomentar el coneixement de la població sobre els seus processos d’integració social.


El desenvolupament del programa Romest respon a voluntat de la nostra entitat d’ampliar el treball en xarxa i la col·laboració amb altres entitats i agents involucrats en l’acció social a tot el territori català, aplicant aquesta visió estratègica als altres serveis que gestiona l’associació. Paral·lelament, VINCLE també està en recerca de futurs recursos financers que permetin dotar la xarxa de continuïtat, per tal d’ampliar la seva activitat i donar una major cobertura al col·lectiu atès.


D’aquesta manera, la Xarxa Romest comença una nova etapa amb el lideratge de VINCLE i la participació activa dels diferents serveis associats. Des de la nostra entitat l’emprenem amb el convenciment de què la xarxa augmentarà la seva influència i capacitat de treball i seguirà complint el seu objectiu d’esdevenir un recurs d’interès social i referent en l’àmbit de l’estudi de la població gitana provinent de l’Europa de l’Est al nostre territori.

Comments


Ancla 1
bottom of page