Aquest mes de juny Educart obre la seva tercera edició. El programa socioeducatiu, impulsat l'any 2021 per VINCLE i orientat a l'acompanyament a famílies en situació de vulnerabilitat a través de l'artteràpia i la integració social i cultural, s'adreçarà enguany al col·lectiu de persones cuidadores en l'àmbit familiar.
Educart utilitza l'artteràpia transdisciplinària per tal de generar espais d'expressió, benestar emocional i cures. En aquesta tercera edició, l'objectiu és posar a disposició de les cuidadores que atenen a persones amb especials necessitats (gent gran, problemes de salut mental, diversitat funcional) aquest recurs d'escolta i manifestació de les necessitats pròpies.
El projecte continuarà la seva intervenció al barri de Sagrada Família amb un grup de persones cuidadores de l'àmbit familiar. Algunes de les participants que ja havien format part del programa s'hi tornaran a vincular, tot i que les responsables del projecte preveuen ampliar el grup amb noves integrants d'arreu de la ciutat de Barcelona.
La primera de les sessions d'Educart tindrà lloc el pròxim 3 de juny a l'Espai 210, el Casal de barri de la Sagrada Família. El nou grup realitzarà les activitats tots els dilluns de 10:15 a 11:45 fins a finals de desembre 2024. A banda dels tallers setmanals, durant l'estiu s'organitzaran sortides culturals a diferents recursos artístics de la ciutat com ara visites a museus o assistències a concerts. Amb aquestes activitats, Educart pretén acostar la cultura d'una forma més accessible i inclusiva per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
El tancament d'aquesta edició d'Educart, com en les dues anteriors edicions, es materialitzarà en una exposició col·lectiva que servirà per visibilitzar la mirada de les persones cuidadores des d'un punt de vista artístic. Paral·lelament, s'habilitarà un espai de conversa i diàleg per posar en comú tot el procés viscut durant el programa.
La metodologia d'Educart, que té una dimensió educativa, emocional i social, vol amb aquesta tercera edició fer visible la realitat de les persones cuidadores, treballant l'escolta i les necessitats pròpies des d'un lloc de seguretat i no-judici amb persones amb circumstàncies similars, afavorint nous contextos d'aprenentatge, coneixent noves propostes artístiques, llenguatges i accions creatives, fomentant l'autoconeixement i vinculant-se socialment, tant al territori com als recursos que ofereix.
コメント