
Centenars de professionals es manifesten a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar unes condicions laborals dignes
L’equiparació de condicions laborals amb el sector públic, al centre de la protesta
A VINCLE defensem un sector social fort, amb professionals reconegudes i amb condicions laborals justes. La qualitat del treball d’acompanyament i atenció a les persones no pot dependre de la precarietat ni de la vocació, sinó que ha de fonamentar-se en sous dignes i una estabilitat laboral real.
Aquestes mateixes reivindicacions, entre d’altres, són les que es van fer patents aquest dimarts, 18 de febrer, a la mobilització convocada per l’Assemblea de Plataformes de Famílies i Treballadores del Sector Social, amb el suport de diferents organitzacions sindicals a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
S’hi van reunir diversos centenars de persones, entre elles un nodrit grup de treballadores de VINCLE, que van fer sentir la seva veu per denunciar la precarietat laboral en el sector social i reclamar millores en les condicions de treball i retribució. Les assistents van exigir una equiparació salarial i de condicions laborals amb el sector públic, així com la fi de la doble escala salarial que perpetua desigualtats entre professionals.
També van demanar una revisió a l’alça dels sous en funció de les tarifes establertes per l’administració, així com un major control sobre les empreses que gestionen serveis públics, per garantir que la qualitat de l’atenció a les persones prevalgui per sobre dels beneficis econòmics.
D’altra banda, les manifestants van denunciar les dificultats per exercir el dret a la vaga, ja que els serveis mínims del 100% sovint impedeixen que les treballadores puguin protestar de manera efectiva. També van posar de manifest la necessitat de polítiques d’habitatge més valentes, que facilitin l’accés a un habitatge digne per a les famílies treballadores.
Lluitant per un sector en crisi crònica
Les entitats del sector social som testimonis de situacions en què, dues persones que exerceixen les mateixes funcions i comparteixen el mateix espai de treball, tenen condicions laborals molt diferents. Aquesta desigualtat, que afecta moltes professionals del sector externalitzat, ha de ser corregida amb mesures estructurals que garanteixin la igualtat de drets i oportunitats.
Alhora, reivindiquem la necessitat d’assegurar l’autonomia i la viabilitat financera de les entitats del Tercer Sector, un sector en permanent situació de crisi, apel·lant a la responsabilitat de les administracions públiques per oferir condicions contractuals justes i adequades a la tasca que desenvolupem, un factor del tot imprescindible per tal d’assegurar una acció social de qualitat i arrelada al territori.
Per això, ens sumem a la demanda d’un compromís ferm per part de les diferents administracions per avançar cap a l’equiparació salarial i la dignificació del sector. El futur de l’acció social ha de passar pel reconeixement real del valor de les seves professionals i entitats.
تعليقات