top of page

Memòria, qualitat i nova imatge



Aquest mes de juliol, l'ICONG (Instituto para la Calidad de las ONG) ha atorgat a VINCLE la certificació de qualitat. Després d'un treball laboriós, els equips tècnics de VINCLE han pogut assolir aquest reconeixement que implica un sistema de treball en els processos de gestió amb qualitat que caldrà mantenir al llarg del temps. El desenvolupament i l'organització del nostre sistema de treball, la gestió, no tindria sentit si no arriba a la millora de les persones que atenem i acompanyem.


No hem de perdre l'objectiu fonamental de la nostra entitat que és l'atenció a les persones vulnerables que participen dels nostres programes, són els "objectius de servei" pels que la vàrem crear. Però cal tenir una organització estructurada i forta, amb criteris, circuits, funcions, procediments i recursos ben definits i sostenibles en el temps. La certificació de qualitat ha de resultar una garantia per a la realització d'un treball professionalitzat, de rigor, que ens permeti ser més eficients i propers a les persones i famílies dels nostres serveis. Aquests "objectius de gestió" ens faran millor com a organització en la mesura que mantinguem vius els procediments de qualitat assolits. Aquest ha estat un bon treball, plantejat des de la Direcció General i conduït pels nostres companys Judith Cobacho i Ramón León.


Al nostre lloc web ja s'hi pot trobar la memòria del treball de VINCLE al llarg de l'any 2023. Aquest és un treball de recull i transparència de les nostres accions i dels seus resultats. Activitats que realitzem en el context social del moment, d'increment de desigualtats i de vulneració de drets, convivint amb les millores tecnològiques i de recursos en un món necessitat de sostenibilitat ambiental i social. En la presentació de la memòria fem, amb la Directora General, Marta Eugènia González, un resum dels elements i condicionants més rellevants que ens han afectat al llarg de l'any passat.


I amb la memòria hem estrenat el canvi d'imatge corporativa que es va aprovar recentment. Després de vint anys de vida de la nostra entitat, tocava renovar la imatge amb la qual ens presentem i identifiquem, fent-la més actual, amb més "ganxo" i originalitat. Aquest canvi d'imatge, junt amb altres instruments del Pla de Comunicació, han estat liderats pel nostre tècnic de comunicació, l'Albert Clopés, que en un treball d'equip ens permet mostrar-nos i comunicar amb major capacitat i a més persones.


Arribats al mes d'agost, toca descansar i fer vacances. Una pausa en el camí del nostre compromís social per la inclusió de tothom, la cohesió comunitària i el just repartiment de recursos i atencions personals. Cal renovar forces i ho fem en un món faltat de pau, que ens deixa perplexos per la desconsideració a la vida humana. Posem lluita per l'esperança. Tant de bo que aquesta tardor ens porti bones notícies dels nostres governs polítics i de la millora d'aquest món que es va polaritzant.

Bon estiu!



Francesc Xavier Rodríguez Burch

President de VINCLE

Recent Posts

See All

Comments


Ancla 1
bottom of page