QUI SOM
VINCLE va iniciar el seu treball l’any 2001, a partir d’un grup de professionals amb experiència en el camp de la inclusió social i el desenvolupament comunitari, des de la participació de les polítiques socials de l’administració pública i des del treball en el Tercer Sector.
D’aquest grup, l’any 2004, va néixer l’Associació per la Recerca i l’Acció Social.
P
romoure la inclusió social de persones i col·lectius en risc, des del seu hàbitat social, assolint processos de conscienciació, millora, apoderament i desenvolupament comunitari per tal de contribuir a la igualtat d’oportunitats i construir una societat més solidària, justa i cohesionada.
V
incle vol ser una entitat cohesionada, sostenible i independent, un referent de qualitat i especialitzat en les dinàmiques d’inclusió residencial i social amb perspectiva comunitària, dels diferents col·lectius socials en risc d’exclusió.
PARTIM D’ENTENDRE LA PERSONA COM …
Ésser individual i social, únic i irrepetible, subjecte de drets i deures, lliure, autònom i infós de dignitat, amb identitat pròpia i pertanyent a una comunitat.
Ésser que busca donar sentit a la seva vida i al món en què viu, que ha de trobar el seu propi camí, que pren les seves pròpies decisions i que té dret a autodeterminar-se.
Té dret a la seva integritat i a la igualtat d’oportunitats i condicions; a ser respectat i no jutjat pel que és i per la seva condició; i al desenvolupament i realització personals sempre que no obstaculitzi els altres.
Té dret a un nivell de vida que cobreixi les seves necessitats bàsiques i garanteixi la seva plena integració en els àmbits econòmic i laboral, relacional, polític i de ciutadania. I el deure de respectar als altres, tot contribuint al benestar de la societat.
SOCIALMENT COMPRENEM QUE…
Totes les maneres d’entendre el món i l’entorn proper, tots els costums i hàbits individuals i col·lectius, totes les formes d’organització social i familiar són vàlides i valuoses i donen sentit a la vida de les persones i comunitats que les comparteixen.
En cadascun d’aquests medis o estils de vida les persones i grups s’han de poder desenvolupar en llibertat, solidaritat, democràcia i justícia. Sempre dins dels límits de la Declaració Universal dels Drets Humans.
En democràcia, tots els estils de vida han de trobar el seu lloc i interaccionar amb els altres en igualtat de condicions, superant mirades etnocèntriques.
Les condicions individuals en gran part són una extensió de factors estructurals i conjunturals de la societat. La major part de situacions i conductes de les persones tenen orígens i circumstàncies socials.